conlibrio

loading

Een paar mythen rond organisatiecultuur ontkracht


Er bestaan veel mythen rond organisatiecultuur. Steeds als wij met mensen spreken over dit onderwerp, ontstaat er een levendige discussie waarin veel meningen en standpunten aan de oppervlakte komen. Interessant is dat in die discussie de elementen van de cultuur van het bedrijf meteen zichtbaar worden in de overtuigingen die over de tafel gaan. Dan blijkt er vaak ook veel verwarring te zijn over begrippen als klimaat, sfeer en organisatiecultuur.

Er wordt soms gesproken over een "angstcultuur" een "afrekencultuur" of "warme cultuur". Men doelt dan meestal op een heersend klimaat binnen een gegeven cultuur. Wij van Conlibrio gaan voor de bepaling van de cultuur uit van een standaard raamwerk en maken daarbij duidelijk onderscheid tussen cultuur, klimaat of sfeer.

In een recent artikel in Forbes Magazine, geschreven door Chris Cancialosi worden vijf bekende mythes rond organisatiecultuur geslecht. Hij breekt in dit artikel ook een lans voor meer geïnformeerd en wetenschappelijk kijken naar organisatiecultuur. Precies wat Conlibrio ook mogelijk maakt met het Colours of Culture© instrument.

Lees hier het artikel van Chris.

Wil je meer weten over de evolutionaire achtergrond van organisatieculturen? Bestel dan het mooi uitgegeven, Nederlandstalige boek; "The Origin of Company Cultures" geschreven door Jan van der Torre. Even een mailtje aan ons en je hebt het binnen een week in huis. Net op tijd voor de vakantie!


Reageren

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Wilt u reageren op dit bericht? Dat kan hieronder.