conlibrio

loading

Pesten op het werk, cultuur, klimaat of allebei? deel 2


Vorige keer hebben we de definities bepaald, nu gaan we kijken of en hoe ons dit helpt bij het herkennen, begrijpen en voorkomen van pesten op het werk. Even herhalen wat we de vorige keer hebben afgesproken;

 

Bedrijfscultuur is;

"De manier waarop wij hier dingen doen"

 

Klimaat is;

"De sfeer die in het bedrijf hangt en de stemming bepaalt"

 

In het Conlibrio Colours of Culture model (meer informatie) is elke bedrijfscultuur een balans van vier basisculturen;

  • De Rationele Cultuur, die zich richt op harde resultaten
  • De Groepscultuur, die uitgaat van de mens als belangrijkste succesfactor
  • De Beheersende Cultuur, waarbij men gelooft in de kracht van geordende processen
  • De Ondernemende Cultuur die snel en adequaat reageert op ontwikkelingen in de buitenwereld

Elke cultuurbalans heeft zijn voor en nadelen en het is dus van belang dat de balans naadloos aansluit bij wat door het bedrijf als meest geschikte cultuur wordt vastgesteld. Die cultuur moet passen bij de visie, missie en strategie van het bedrijf die op hun beurt worden bepaald door het soort bedrijf en de markten waarop het bedrijf actief is.

Hieruit volgt dat vormen en bewaken van een bedrijfscultuur een belangrijke taak van leiders en manager is. Maar ook dat in elk van die bedrijfsculturen pesten kan voorkomen. Zowel in een Groepscultuur waarin de nadruk ligt op de groep met aandacht voor Ondernemerschap maar ook in een Rationele cultuur met aandacht voor het beheersen van processen kan pesten voorkomen.

Dat leidt ons tot de conclusie dat pesten een kans krijgt in een klimaat waarin dat mogelijk, toegestaan of zelfs aangemoedigd wordt. De sfeer in het bedrijf is bepalend. Interessant daarbij is dat de sfeer voor 99% wordt bepaald door de leiders. Een narcistische chef kan door het uitspelen van favorieten een sfeer creëren van angst en achterdocht waar een oprecht in mensen geïnteresseerde manager een veilige en productieve omgeving schept waarin mensen elkaar rustig en respectvol kunnen aanspreken op gedrag.

Oei… dat is even een andere wending. Plotseling wordt ons iets duidelijk. Daar waar gepest wordt hebben degenen die de leiding hebben ervoor gezorgd dat er een klimaat heerst waarin dat mogelijk is. Dat is even schrikken. Want dat betekent dat er gepest wordt met impliciete of expliciete toestemming van de leidinggevenden. Of het nu op school, op het werk, in de sportvereniging of in het gezin is, degene die de leiding heeft is de oorzaak. De bedrijfscultuur de schuld geven helpt niet. Je bent als leidinggevende verantwoordelijk voor een klimaat waarin pesten in welke vorm dan ook onmogelijk en ontoelaatbaar is.

 

Auteur: Jan van der Torre


Reageren

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Wilt u reageren op dit bericht? Dat kan hieronder.