conlibrio

loading

Wat heeft Sun Tsu met bedrijfscultuur te maken?


We reizen 2500 jaar terug in de tijd en belanden in het China van Sun Tsu, de raadselachtige generaal waarvan niemand zeker weet of hij echt bestaan heeft. Afgezien van die onzekerheid weten we wel dat er zeer veel boeken en artikelen zijn gewijd aan zijn gedachtengoed. Sommigen van ons kunnen een aantal van zijn meest bekende uitspraken moeiteloos citeren. Militaire strategen van allerlei pluimage, maar ook managers, worden ook vandaag nog geïnspireerd door zijn tactische en strategische aanwijzingen. 

Daarom is het interessant om eens te onderzoeken van welke persoonlijke overtuigingen hij uitging bij het vormen van zijn militaire organisatie en de daarbij behorende "bedrijfscultuur". Eén van de verhalen vertel ik hier ter illustratie.

De koning wedde met Sun Tsu dat hij niet van elke groep een goed werkend leger kon maken. Sun Tsu zei dat hij dat wel degelijk kon en nam de weddenschap aan. Daarop lachte de koning en gaf hem de opdracht van 60 van zijn vrouwen (dit waren inderdaad andere tijden) een leger te vormen. Sun Tsu boog vroeg of hij benoemd was tot bevelhebber en nam, na het bevestigende antwoord, de vrouwen mee. Terwijl de koning toekeek begon Sun Tsu de vrouwen te leren hoe zij moesten exerceren. Marcheren, rechtsomkeert, linksom, in looppas, alle vormen werden geoefend. De meeste van de uitgekozen dames moest hier hartelijk om lachen. Onder groot gegiechel werden de oefeningen om zeep geholpen. Sun Tsu stopte daarop de instructie en bood zijn excuses aan met de woorden; "Het spijt me dames. Ik was waarschijnlijk niet duidelijk genoeg in mijn aanwijzingen. Ik wil graag opnieuw beginnen". De koning sloeg zich lachend op de knieën, hij ging de weddenschap zeker winnen.

De oefeningen waren intussen weer begonnen. Het resultaat was zo mogelijk nog bedroevender. De vrouwen liepen door elkaar, lachten om de bevelen en hadden het grootste plezier. Sun Tsu stopte daarop de oefeningen en riep een aantal van zijn soldaten bij zich. Daarop richtte hij zich weer op het "damesleger" met de woorden; "Dames, de eerste keer dat het verkeerd ging heb ik de schuld op me genomen. Ik was waarschijnlijk niet duidelijk genoeg. Nu echter moet ik vaststellen dat mijn instructie foutloos is geweest. Dus staat jullie gedrag gelijk aan insubordinatie, daarop staat de doodstraf. Zes van jullie zullen als straf worden onthoofd. De rest krijgt een tweede kans". Geschrokken sprong de koning op. "Genoeg Sun Tsu, ik geloof je, je hebt de weddenschap gewonnen".

Sun Tsu keek daarop de koning koeltjes aan. "Het spijt me Sire. U hebt me het bevel over dit leger gegeven en nu gebruik ik mijn autoriteit om het doel te bereiken". Hij knikte naar zijn soldaten die zijn bevel zonder aarzelen uitvoerden. Daarna werd de exercitie hervat. De overgebleven 52 concubines marcheerden daarop strak in het gelid zonder enige vorm van verzet.

Wat heeft dit verhaal in vredesnaam met bedrijfscultuur te maken? Sommigen van u zullen misschien zeggen dat hier het begin van een angstcultuur zichtbaar wordt. En dat is zeker een juiste constatering. Tegelijkertijd zien we hier ook een extreme uiting van een resultaatgerichte cultuur. Behalen van een voorop gesteld resultaat is het enige waarop wordt gefocust met volledig voorbijgaan aan het menselijke aspect. Interessant genoeg is dat het verwijt dat in de huidige tijd nog steeds wordt gemaakt aan puur op resultaat gerichte bedrijven.

De resultaatgerichte cultuur is één van de vier basisvormen waarvan het ontstaan wordt beschreven in het boek "The Origin of Company Cultures" dat begin april wordt gepubliceerd. Bestel nu al je exemplaar (21,50 euro excl verzending) door een mail aan info@conlibrio.be en lees het als eerste.


Reageren

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Wilt u reageren op dit bericht? Dat kan hieronder.